NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Prajitura cu crema de must

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 15, 2013

I ♡ MUST

Oare imi place ceva mai mult decat mustul?! Hmm… let me think… nu cred! Imi plac siropurile, imi place limonada cu busuioc, imi plac si alte lichide mai pentru oameni mari, dar mustul, Doamne mustul, are un loc aparte in inima mea. Dar de ce, ati intreba voi…  Am crescut intr-o familie in care se face vin in fiecare an… si nu orice vin, ci „motorina” (asa ii zice tata) – inchipuiti-va cam cum poate avea gustul mustului acela negru si gros, care dupa doua zile te inteapa usor la limba si te face nu usor ca un balon. Love it!

Stiti cum este cand esti privat de ceva care iti place?! Il vrei si mai mult, iar in mintea ta toata aceasta constranegere se tranforma intr-o lupta, mai mult, transforma acel ceva in ceva grandios… Ei bine, acum inchipuiti-va ca sunteti in alta tara… timp de doi ani… Veniti acasa in vacante, care in niciun caz nu sunt in lunile septembrie/octombrie.

 Subit, exact in acele luni (cand vorbiti cu toata lumea din tara la telefon si parca toti altceva n-au ce face decat sa „Uite, la o pastrama si-un must…”) vi se face o pofta nebuna de must… Mergeti la un targ de vinuri… nu gasiti must; mergeti la festivaul vinului… nu gasiti must, mergeti la cieva acasa care face vin, da’ nu stie ce-i ala must. Si, neavand idei si veleitati de bucatar, nu va ganditi ca daca stoarceti niste struguri si asteptati doua zile va iesi must. Si acum, o ultima strofocare a imaginatiei: that was me! Doamne cat am suferit acele toamne…Si aceasta suferinta m-a facut sa iubesc si mai mult toamna, si mai mult luna octombrie si sa nu ma supar ca ma transforma intr-un balon 😉

Si dupa ce m-am gandit ca pot sa-mi pun must si pe iarna, in congelator, in sticlute de plastic sau in pungi cu fermuar, parca tot nu mi-a fost de ajuns. Acum ca am mai multe idei despre ce inseamna  bucataria, m-am gandit sa fac o prajitura cu… ta daaa, crema de must! Si a iesit, vai dar cum a iesit! Stit cum este, e o prajitura pe care ai vrea sa o manaci la mic dejun, pranz si cina, atat de buna este. 

Inainte de a incepe sa va spun de ce aveti neoie si cum se face, as vrea sa multumesc Iulianei, reteta cremei de must este inspirata din delicioasa crema de a ananas pe care am gasit-o pe site-ul ei.

Lista de ingrediente (Pentru blat):

Lista de ingrediente (Pentru crema de branza):

Lista de ingrediente (Pentru crema de must):

Cum procedăm?

Mai intai facem blatul

  • batem albusurile – dupa ce s-a format o spuma usoara, adaugam treptat zaharul, pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa
  • Intr-o lingura punem praful de copt, apoi turnam usor otetul – spuma fomata o turnam peste albusuri
  • incoporam usor prin miscari de dus in jos galbenusurile si faina
  • turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)
  • dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 15 min sau pana cand trece testul cu scobitoarea
  • Il scoatem de la cuptor si il lasam sa se raceasca

Crema de branza

  • dam branza prin blender pana devine cremoasa si fina, o amestecam cu smantana si cu zaharul si o dam la frigider

Crema de must

  • Intr-o cratita batem ouale cu zaharul si sarea pana devine o spuma moale
  • amestecam mustul cu amidonul si turnam compozitia peste ouale batute
  • punem la foc mic amestecam continuu pana cand compoziti se ingroasa si capata consistenta unei budinci
  • lasam sa se raceasca

 

Cand toate cele s-au racit le montam in ordinea urmatoare: blat, crema de branza, crema de must. Razuim pe deasupra  ciocolata alba.

Pofta buna!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.