Astazi va prezint niste sandviciuri super simpatice din fursecuri facute in casa, umplute cu inghetata, date prin fistic prajit si maruntit sau prin zemura liofilizata (uscata) sau petale de flori glasate.
Fie ca le pregatiti pentru petrecerei de copii, fie de adulti, va garantez ca vor impresiona.
Sfatul meu este sa le faceti inainte de petrecere si sa le depozitati gata montate in caserole de plastic la congelator.
La capitolul inghetata am folosit doua sortimente speciale de la Carte d’Or: Choco Choco Parfait si Tiramisu.
- 100g de faina
- 2 linguri de cacao
- ½ plic praf de copt
- 300 g de zahar pudra
- 50 g de unt, taiat cubulete
- 2 oua
- Extract de vanilie
- 1 praf se sare
- Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si sarea
- Taiem untul cuburi si il adaugam in bol peste amestecul cu faina
- Frecam intre degete cuburile de unt impreuna cu faina pana obtinem constistenta unui pesmet (aceasta operatiune se poate face si cu ajutorul unui robot de bucatarie)
- Adaugam oul si framantam usor pana se leaga un aluat (nu va speriati daca este moale)
- Punem aluatul la frigider pentru minim 30 de minute – se poate lasa si pese noapte
- Dupa ce aluatul s-a racit formam 12 bile pe care le punem in tava cu distanta intre ele pentru ca se vor dilata la coacere
- Le coacem 10 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade
- Lasam fursecurile sa se raceasca complet
- Tocam marunt fisticul
- Maruntim zmeura si petalele de trandafiri
- Punem cate o cupa de inghetata intre 2 fursecrui si presam bine
- Netezim marginile, apoi dam sandvisul astfel format prin fistic sau prin zmeura.
Cu drag, Praji.
(articol sponsorizat)