Cadou pentru o printesa
Cei care imi urmariti activitatea de pe Facebook stiti ca de aproape trei luni sunt fericita matusa a unei papusici blonde cu ochi albastri… da, seamana cu mine:). Cand a aparut aceasta minune in vietile noastre, am inceput sa realizez ce inseamna sa iubesti neconditionat, cum este sa simti ca te cuprinde un sentimentul acela de euforie/fericire cand vezi gagalice atat de mica si firava. Pffai, daca acum e asa, cand voi oare cum va fi? Hmm…
Pornind deci de la minunea cu ochi albastri ajung si la povestea acestor minunatii mici, ducli si aromate, a.k.a mini cheescakes. Care e legatura intre ele? Pai e simplu: printesa-botez-candy bar. Cum sa aiba loc primul eveniment din viata ei si matusa-prajiturista sa nu ajute la transformarea dintr-un eveniment frumos intr-unul si mai frumos?! Asadar, dupa permisiunea, indicatiile si doleantele parintilor am purces. Ce a iesit vedeti si voi;).
Experienta mea in ceea ce priveste candy barurile este relativ scurta insa a evoluat rapid si satisfacator si asta doar datorita oamenilor care m-au ajutat si care au avut incredere in mine (Marina, multumesc ca ai avut incredere si m-ai lasat ca nunta ta sa fie experimentul la care mi-am dovedit ca pot).
Evenimentul a avut loc intr-un restaurant cu o linie clasica si destul de incarcat, fapt ce m-a determinat sa raman in acelasi ton clasic-elegant. Asadar, dantelele, trandafirii pe tonuri pastelate si ingerasii au alcatuit decorul, iar ca element definitoiu a fost landoul (imagine de care pur si simplu m-am indragostit), pe care il regasiti pe etichete. La capitolul dulciuri, pentru a evita supraincarcarea mesei si amestecarea gusturilor am optat pentru 4 feluri: mini cheesecakes, macarons, praline cu unt de arahide (fata de cele de pe blog au avut in plus o visina alcolizata in mijoc), si bezele (reteta in curand pe blog).
- 200 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
- 400 g crema de branza
- 150 ml smantana pentru frisca
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie (sau alta aroma pe care o preferati)
- 1 praf de sare
- fructe pentru decor (eu am folosit mure si catina)
- 2 frunzulite de menta tot pentru decor (optional).
- 1. cu ajutorul unui robot de bucatarie (maruntitor sau blender) transformam biscuitii in pesmet (daca nu avem niciunele de mai sus, punem biscutii intr-o punga cu fermuar, o sigilam bine, apoi, cu ajutorul unui sucitor ii maruntim cat de fin putem)
- 2. topim untul si il adaugam peste biscuiti, apoi amestecam bine pana biscuitii sunt patrunsi de unt
- 3. intr-o tava de briose distribuim hartii pentru briose
- 4. in fiecare hartiuta punem o lingura de pesmet, apoi o presam bine cu ajutorul unui pahar (e de preferat ca circumferinta fundului de pahar sa fie de aceeasi dimensiune cu formele din tava)
- 5. dam tava cu "blatul" presat la frigider si ne ocupam de umplutura
- 6. punem intr-un bol toate ingredientele ramase (exceptand bineinteles fructele si menta) si mixam sau amestecam cu un tel pana cand obtinem o crema fina (nu va speriati daca compozitia este lichida, aceasta se va intari la coacere)
- 7. preincalziti cuptorul la 180 grade C si puneti in cuptor un vas cu apa (bol, tava mica, ce vreti voi)
- 8. scoateti tava din frigider si umpleti fiecare forma in parte cu crema
- 9. dati la cuptor pentru 25 de minute (unele se vor crapa, nu este nicio problema, cand se racesc isi vor reveni)
- 10. dupa ce s-au racit, le scoatem din tava de briose si le decoram cu cu fructe
- (pe langa hartiutele de briose, eu le-am mai pus si in "cosulete" de briose pe care le-am gasit la magazinul DM)
- tava pentru briose
- hartiute pentru briose
- cosulete pentru briose (optional)
- robot de bucatarie, blender sau procesator (maruntitor)
- mixer sau tel
Daca vreodata aveti nevoie de ajutor sau sfaturi, nu ezitati sa ma contactati 🙂
Va pupacesc! Praji 😉
No comments
Sunt incredibile, toate minunatiile pe care le vad acolo pe masa. Felicitari pentru tot ce iese din mainile tale, fata frumoasa!
Multumesc frumos. Avem mai multe, insa nu mai gasesc timp sa le postez. Pupici!
Prea Curata Fecioara Maria!
Bine ca a inceput postul. Era sa lesin de pofta cand am vazut!
Szep munka bebi :*
Bai Bogosh, era sa te dau la spam cand am vazut cum incepe comentariul:))
Deliciooooos! O sa fac si eu niste minunatii din astea 🙂
Se fac usor, sunt delicioase si de efect 😉 Pupici