NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
septembrie 23, 2014
Sau cum ar zice vecina mea unguroaica: szilvás gomboc
Nu ma gandeam sa postez o reteta de galuste cu prune deoarece stiam ca este o reteta foarte cunoscuta. Sunt incantata ca, la vederea pozelor (care mi-au iesit binisor) voi ati vrut neapatrat sa stiti si varianta mea. Asta ma bucura nespus de mult si va multumesc!
Cand esti din Ardeal (nu aruncati cu pietre: nascuta in Moldova, crescuta in Ardeal), nu se poate sa treaca o toamna pe langa tine fara sa manaci galuste cu prune. Iar toamna aceasta n-a fost cu nimic mai prejos.
Si ca sa incerc sa le dau un mic twist, am zis sa mai adaug ceva, care zic eu ca s-a potrivit la fix: in mijlocul jumatatii de pruna din mijlocul galustii am adaugat o jumatate de mijloc de nuca… (sau s-au dus sau nu s-au dus sau s-au dus pe deal in sus:)
Spre deosebire de aluatul pe care il stiam de acasa, varianta pe care v-o propun eu, inspirata de la Laura Adamache, este una usor diferita, in sensul ca aluatul este moale, usor lipicios, ceea ce face ca dupa fierbere, pruna sa ramana in galusca (nu cum pateam de cele mai multe ori: muscam jumatate de galusca si pruna cadea – ramaneam, dezamagita cu o bucata de aluat gol. meh!) Un alt truc pe care vi-l propun este sa folositi pesmet facut in casa, este mult mai crocat si mai gustos decat cel fin, cumparat din comert.
1 lingurita de sare (pentru apa in care fierb galustele)
1 lingurita de sare (pentru fiert cartofii)
Bucurati-va de toamna!
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.