Fursecuri gumoase cu nuci si alune

Dulce si crocant

Pentru astazi m-am gandit sa va arat si voua fursecurile pe care le-ar manca sotul meu in cantitati industriale, la orice ora, in orice loc.  Din pacate acesta denumire generica de „fursecuri” este una foarte saraca pentru constistenta si gustul acestor „limbi” dulci si crocante. De cand am gasit acesta reteta in revista Good Food  o fac cel putin o data pe luna. Va recomand sa o incercati, va veti indragosti iremediabil.

fursecuri gumoase2

Iata de ce avem nevoie

  • 80 g de unt
  • 100 g de zahăr
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingură de frișcă lichidă
  • 75 g de făină
  • ½ linguriță de sare
  • 75 g de nuci/alune/caju/migdale (puteti adauga seminte de susan sau in sau orice doriti voi, posibilitatile sunt infinite)

fursecuri gumoase1

Cum facem:

  • incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • intr-o cratita mica punem untul, frisca, zaharul si mierea – lasam la foc mic pana cand incepe sa fiarba, timp in care
  • taiem marunt nucile sau alunele
  • adaugam nucile taiate, amestecam putin, iat apoi adaugam faina (vom observa ca se va forma o pasta moale)
  • tapetam o tava cu hartie de copt  (cea care vine cu cuptorul e numai buna)
  • cu ajutorul unei lingurite punem gramajoare din compozitie in tava ( lasam spatiu intre ele deoarece se vor dilata destul de mult)
  • bagam la cuptor pentru 5-6 minute (nu le lasati sa devina prea maronii deoarece se vor intari)
  • scoatem la cuptor si le lasam sa se raceasca 2-3 minute (nu mai mult pentru ca se vor lipi)
  • cu ajutorul unei spatule le luam din tava si le punem pe un sucitor sau pe o sticla (pentru a capata foma ovala din imagine)

fursecuri gumoase3

  • procedam la fel cu toata compozitia

fursecuri gumoase4

Enjoy!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *