Incep sa se inmulteasca retetele de la mine de pe blog care au in titlu „unt de arahide”. Ce sa fac daca imi place? Si se pare ca va place si voua. Am facut acum ceva timp aceste fursecuri cu unt de arahide si faina de cocos si tin minte ca am primit destule mesaje in care ma intrebati daca puteti inlocui faina de cocos cu faina normala, de grau.
Paritatea intre cele doua fainuri nu se face la 1 la 1. Desi ambele sunt fainuri, consistenta si comportamentul lor in preparate este diferit. Stiu ca am promis acum mult timp ca voi testa si cu faina de grau, insa abia acum i-a venit randul. Sper ca sunteti ingaduitori si nu va suparati ca a durat atat.
Dupa cum bine banuiam si am mentionat mai sus, fainurile chiar se comporta diferit – faina de cocos este mult mai densa si absoarbe mai multlichid, pe cand cea de grau este mai aerata, mai fina si nu absoarbe la fel de mult lichid. Ca sa fiu mai concreta, aceeasi retetea de fursecuri contine 50 de gramde de faina de cocos, dar daca vrem sa o facem cu faina de grau, vom pune 150 de grame. Destul de mare diferenta, nu?
Mai jos va scriu reteta fursecurilor cu unt de arahide si faina de grau
Ingrediente pentru 10 fursecuri mari
Ingrediente:
150 g unt de arahide (eu am folosit crunchy)
80 g zahar brun
2 oua
2 linguri ulei/unt de cocos sau unt animal topit
1 lingurita extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat Burbon
150 g faina de grau
½ lingurita praf de copt
½ lingurita sare (doar daca untul de arahide e nesarat)
¼ lingurita scortisoara
Pastile sau patratele de ciocolata pentru decor
Cum procedam:
In vasul blenderului punem untul de arahide, uleiul de cocos, zaharul, vanilia si ouale, apoi mixam cat sa se incorporeze
Amestecam restul ingredientelor (faina de garu, praful de copt, sarea si scortisoara), apoi le adaugam peste compozitia cu unt de arahide
Mixam foarte putin doar cat sa se amestece cele doua compoziti
Folosim o cupa de inghetata si cu ajutorul ei formam gramajoare de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt (avem grja sa lasam spatiu intre ele, acestea se vor dilata la copt)
Punem pe fiecare grama joasa pastile sau patratele de ciocolata
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8 minute
Lasam fursecurile/cookies sa se usor in tava, apoi le mutam pe un gratar de bucatarie
Dupa racire completa le putem depozita intr-un vas inchis.
1 zi de pot pastra chiar neacoperiti, nu se vor intari.
Sunt usor crocanti la exterior si umezi si pufosi la interior