Astazi va propun o idee de pranz sau cina de Paste, foarte rapida si extrem de aspectuoasa. Bineinteles, poate fi un fel pe care sa il servim in orice perioada a anului si in orice moment al zilei. Atat de gustoasa si savuroasa este combinatia, incat a intrat direct pe lista scurta de favorite!
Daca avem ingredientele la indemana, prepararea dureaza doar 20 de minute.
Inainte de a va oferi ingredientele si pasii de preparare vreau sa punctez cateva detalii legate de electrocasnicele mele Neff, ajutoare de încredere la mine in bucatarie.
In procesul de gatire am folosit atat plita cat si cuptorul.
Vreau sa punctez faptul ca gatitul pe plita cu inductie se deosebeste radical de gatitul pe plita cu gaz, caldura fiind generata direct in vasul de gatit. Acest lucru ofera o serie întreaga de avantaje: economie de timp la fierbere si prajire; economie de energie, intretinere si curatare mult mai usoare.
Ce face butonul Twist Pad despre care m-ati tot intrebat? Cu el controlam zonele si intensitatea de gatire. Pentru siguranta copiilor, acesta poate fi indepartat si fiind magnetic poate fi depozitat intr-o zona neaccesibila celor mici. De asemenea, se indeparteaza si pentru curatarea eficienta a plitei. In caz ca nu il mai gasesti, plita poate fi folosita și doar prin utilizarea unor simboluri.
Cuptorul meu cu functie de aburi este unul dintre cele mai dragi electrocasnice din casa. Pe langa utilitatea usii care, prin sistemul unic Slide&Hide® se retrage sub cavitate, are si o serie de functii care fac gatitul o reala placere. Trebuie sa precizez ca modelul meu face parte din colectia Graphite Grey, cu un design elegant atemporal care se integreaza perfect in bucataria mea.
Si acum sa trecem la treaba!
Cotlete de miel cu legume verzi
Mai jos va las clipul cu metoda de gatire, reteta completa și câteva poze dragute.
Ingrediente (pentru 4 portii):
Un rack de 12 cotlete de miel
300 g fasole verde (congelata)
250 g mazare (congelata)
4-5 catei de usturoi (ideal proaspat/verde)
2 cuburi de unt (cate 10-15 g/cub)
40 ml ulei de masline (cate 20 ml)
mustar
Sare
Piper proaspat rasnit
150 g fistic maruntit, maruntit la blender impreuna cu frunzele de la o legatura de patrunjel, 2 lingurite usturoi granulat, 1/2 lingurita de sare
Pentru servire:
1 portocala – zeama
1 lamaie – zeama
Ulei de masline
Cum procedam:
Incingem cuptorul la 200 de grade, functia CircoTherm® (ventilatie/aer cald)
IIn doua tigai reci, punem untul si uleiul, apoi le punem la temperatura medie (foc mediu)
Adaugam intr-o tigaie fasolea, mazarea si usturoiul si adaugam sare și piper – lasam la foc mediu 7 – 8 minute minute, amestecam ocazional
In cealalta tigaie, adaugam cotletele asezonate in prealabil – le lasam cate 2 minute pe fiecare parte
Dupa cele 4, respectiv 7 minute, dam tigaile la cuptor pentru 6 minute*
- 6 minute daca vrem cotelele mediu spre bine gatite – roz
- 4 minute daca le vrem mediu gatite
- 2 minute daca le vrem in sange (rare)
Scoatem tigaile de la cuptor
Punem legumele pe un platou
Taiem fiecare cotlet in parte, il ungem cu mustar pe partile laterale, apoi il tavalim prin amestecul cu fistic
Punem cotletele peste legume, apoi stropim cu ulei de masline, zeama de portocala si lamaie
Servim totul cald cu extra zeama de lamaie si portocala.
Cu drag, Praji.