Pentru ca stiu ca vor aparea multe intrebari cu privire la corpurile de iluminat, le-am pozat pe fiecare in parte si, in dreptul fiecarei poze veti gasi link catre produs. Toate corpurile de iluminat sunt de pe site-ul vivre.ro, unde am gasit corpuri pentru toata casa, cu toate am optat pentru stiluri diferite in functie de incapere.
Inainte de a va descrie fiecare corp, mentionez ca stilul casei este american farmhouse. Ne-am dorit atmosfera calda cu mobila integral alba si parchet din stejar. Mai multe am sa va povestesc odata cu publicarea clipului cu turul casei.
ZONA DE INTRARE, BUCATARIE SI HOL
Pentru zona de intrare, am dorit ca primul corp de iluminat care se vede cand intri in casa sa fie unul statement. Asa a si fost. Am gasit un clopot stil farmhouse, cu usoare accente industriale si am folosit un bec mare, decorativ, cu lumina calda. Spre deosebire de desingnul interior al casei pentru care am colaborat cu un arhitect, schema pozitiilor corpurilor de iluminat am facut-o singuri, iar in zona bucatariei am fost usor neinspirati. In bucataria, zona propriu zisa, cu mobila si zonele de lucru, am avut o singura iesire pentru corp de iluminat. Drept urmare aici am fost norocosi sa gasim un sistem de corpuri stil paianjen pe care am putut sa il extindem in toate zonele de lucru: insula, chiuveta, zona cu electrocasnicele. Desi dupa montaj nu am fost convinsa ca imi place, acum imi place foart mult si esste cea mai potrivita si utila alegere. La corpul paianjen am pus becuri puternice cu lumina rece. Deasupra peninsulei, care face departajarea intre bucatarie si living si pe holul care duce spre baie, dressing si dormitorul de oaspeti, am montat corpuri albe cu fire rosii. Am fost mai mult decat incantata de ele, deoarece inrameaza perfect bucataria. Va si spun cum: in partea opusa corpurilor cu fire rosii se afla electrocasniele mici, rosii pe mobila alba. Acum ati inteles incantarea mea, nu? 🙂 Pentru cele 3 piese de desupra peninsulei am pus becuri cu lumina calda, iar pentru ce de pe hol, lumina neutra.
LIVING
Am optat pentru corpuri simple, albe, pentru ca atentia sa rămână pe zona de jos: canapea, zona cu comode, proiector si fotoliu. In zona de tranzit avem un corp simplu, alb, cu diametrul de 40 cm, bec mare cu lumina neutra. In zona canapelei o lustra cu trei abajururi tubulare, mai mici, cu becuri cu lumina neutra. Pe peretele din spatele canapelei 2 aplice de 20 de cm, negre care sa creeze o amtosfera calda cand restul luminilor sunt inchise. Becurile, dupa cum bine v-ati dat seama, au lumina calda. Tot in living avem si o lampa cu abajur tubular cu diametrul de 40 cm, cu trei picioare – in partea de sus albe, metalice, iar in partea de jos din lemn de stejar, facand astfel trecerea din partea superioara in jos, pe parchet. Becul este tot unul cu lumina neutra.
BAIA DE LA PARTER
Baia de jos, fiind cea mai mare si mai eleganta am montat un set de lustra si aplice albe, elegante, cu forma conica. Becurile pentru care am optat sunt unele cu lumina rece.
DORMITORUL DE OASPETI – PARTER
In dormitorul de jos am mers pe un set de 3 corpuri albe cu partea interioara aurie. Aici am optat si pentru draperii usor diferite ca nuanta fata de cele din living. Am mers pe grej, drept urmare am vrut sa mergem in acelasi tonuri, dar sa punctam cu accentele aurii. In acest dormitor avem doua ferestre lungi si inguste, iar aplicele sunt pozitionate deasupra lor, cu becurile in jos. Lumina becurilor este neutra. Pentru ca sunt indragostita de veioza cu corp de cactus de ani buni, desi avem lumina langa pat, pe una dintre noptiere am pus aceasta veioza, care completeaza perfect decorul.
CASA SCARII
Pentru ca am pastrat o inaltime destul de mare in aceasta zona, am vrut sa o evidentiem, drept pentru care am montat un candelabru metalic cu 5 brate, cu becuri tip lumanare, la vedere. Pe peretii casei scarii am pus aplice ca cele de la baia de la parter. Toate corpurile de iluminat au lumina neutra.
ODAIA DE LA DRUM SI HOLUL DE LA ETAJ
In camera care are fereastra spre fata casei, spre drum, pe care o numim in amintirea bunicilor nostri „odaia de la drum”, am optat pentru o lustra cu 5 abajururi in forma de palnie, cu detalii usor industriale albe si in culoarea cuprului. Tot in aceasta incapere avem si o lampa simpla, cu picioare din lemn si abajur gri, dar si o veioza mica, pentru acrea atmosfera calda cand stam cu luminile stinse. Pe holul care face intrarea in aceasta camera, dar si in baia tehnica si dormitorul matrimonial, avem un corp alb, simplu, cu lumina neutra, cu abajur in aceeasi forma de palnie, ca cel din camera.
BAIA TEHNICA – ETAJ
Aici am gasit cel mai usor corpurile de iluminat. Am ales un sistem de tavan cu 4 abajururi ajusabile si o aplica din acelasi set desuptra oglinzii. Abajururile sunt mici, au diametrul de 7 cm, sunt albe cu detalii negre si se potrivesc perfect cu gresia si faianta in aceeasi combinatie. Ca lumini am ales lumina rece, clara.
DORMITORUL MATRIMONIAL – ETAJ
Desi este camera in care stam cel mai putin, aici am ales cele mai elegante si preioase corpuri de iluminat, toate trei lucrate manual. Avem o lustra cu 5 brate cu detalii din portelan alb cu decor albastru regal, cu becuri la vedere. Desupra noptierelor aplicele sunt cu abajururi din acelasi portelan alb cu detalii albastru regal, diferite insa ca model. Ca becuri pentru lustra am ales lumina neutra si pentru aplice lumina calda.
BAIA MATRIMONIALA
Pentru aceasta baie in care se intra doar din dormitorul matrimonial am optat pentru o lustra simpla, cu un singur abajur din portelan alb cu model asemenator unei mingi de golf și detaliu cromat. Deasupra oglinzii avem o aplica cu exterior cromat, asemanator bateriilor si manerelor dulapului si cu interior de sticla subtire. Becurile, ca si in celelate bai sunt cu lumina rece. Fiind baia matrimoniala, avem si o veioza pe care o folosim uneori penrru a crea atmosfera calda, romantica.
Desi cu gandul de a scrie cateva cuvinte despre corpurile de iluminat si concpetul din spatele alegerii lor, am ajuns sa scriu ditamai articolul.
Sper sa va fie de folos sau sa va inspire.
Va multumesc!
Cu drag, Praji.