Acum ceva timp am primit de la primit de la prietenii de la Solaris cateva cutii cu faina de cocos. De mult asteptam sa o scoata pe piata pentru ca stiu ca au cautat mult un produs de calitate. Iata ca l-au gasit si mi l-au dat si mie sa il testez.
N-am stat pe ganduri si chiar imediat am facut tarta cu faina de cocos si ciocolata. Aseara insa imi era pofta de niste cookies gumosi. Asa ca mi-am pus mintea la contributie, am inceput documentarea pe Pinterest si Youtube. Am am combinat 3 retete gasite online si a rezultat reteta acestor cookies absolute delicioase. Au exterior crocant, interior gumos, putina ciocoalta on top si sunt si fara gluten. Ba mai mult, am folosit zahar brut din melasa, al carui gust a facut ecuatia completa. Toata operatiunea a durat cateva minute. Cel mai mult mi-a luat sa fac untul de arahide.
Pentru a le face puteti utiliza un procesator (robot de bucatarie), un mixer cu paleta sau, bineinteles o spatula. Eu am apaelat la prima varianta si toata operatiunea a durat 5 minute.
- 150 g unt de arahide
- 80 g zahar brut din mesasa (sau zahar brun)
- 2 oua
- 2 linguri ulei/unt de cocos
- 1 lingurita extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat Burbon
- 50 g faina de cocos
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita sare (doar daca untul de arahide e nesarat)
- ¼ lingurita scortisoara
- 50 g ciocolata rupta in 16 bucatele
- In vasul blenderului punem untul de arahide, uleiul de cocos, zaharul, vanilia si ouale, apoi mixam cat sa se incorporeze
- Amestecam restul ingredientelor (faina de cocos, praful de copt, sarea si scortisoara), apoi le adaugam peste compozitia cu unt de arahide
- Mixam foarte putin doar cat sa se amestece cele doua compoziti
- Folosim o lingurita ca unitate de masura si luam cu ajutorul ei bucati generoase de aluat, apoi formam bilute
- Le distribuim pe o tava de copt pe care am pus hartie de copt
- Punem cate o bucatica de ciocolata pe fiecare biluta in parte, apoi apasam usor astfel incat sa obtinem un fursec inalt de 2 cm
- Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7 minute
- Lasam fursecurile/cookies sa se raceasca in tava
- Dupa racire completa ii putem depozita intr-un vas inchis.
- 1 zi de pot pastra chiar neacoperiti, nu se vor intari.
Cu drag, Praji.