Acum ceva timp am postat pe Instagram aceste chifle rapide fara drojdie si fara framantare si au fost foarte bine primite.
In zilele acestea in care majoritatea dintre noi stam mai mult in casa, a crescut apetitul si nevoia pentru copt, a scazut insa abundenta drojdiei in magazine. 🙂 Am primit mesaje de la voi, asa ca m-am mobilizat si am filmat reteta acestor chifle.
In video si in reteta va dau ingredientele pentru 4 chifle deoarece noua ne place sa le mancam proaspete. Din pacate, acest fel de chifle coapte nu se pastreaza bine mai mult de o zi – doua. Ce puteti face este sa dublati sau triplati cantitatea, sa pastrati aluatul la frigider si sa coaceti cate chifle doriti. Aluatul tine la frigider chiar si 5 zile.
Ingrediente (pentru 4 chifle):
200 g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt sau 1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita ierburi aromate (optional)
150 ml kefir/iaurt de baut/iaurt/sana/lapte batut
2 linguri ulei de masline
1 ou batut sau 1 lingura de ulei de masline pentru uns chiflele
1 lingura mix se seminte pentru presarat (optional)
Cum procedam:
Intr-un bol incapatoe amestecam ingredientele uscate
Turnam iaurtul si uleiul peste ingresientele uscate si le amestecam cu o spatula
Scoatem spatula si framanam doar cat sa obtinem un aluat
Impartim aluatul in 4 parti si formam 4 bile.
Punem bilele in tava sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute
Unghem chiflele cu oul batut sau cu ulei, presaram peste ele seminte si le coacem 18-20 de minute la 200° ( ideal functia ventilatie).
Va doresc multa sanatate!
Cu drag, Praji