Ceafa de porc marinata in bere bruna

Carne cu gust adevarat, powered by Silva Dark

Lumea crede ca ma hranesc cu prajituri. Ei bine, nu! Mie imi place in primul rand sa gatesc, dar na, daca m-am (auto)intitulat Ela-Prajiturela parca ma simt datoare sa va ofer retete de deserturi. Cred insa ca e bine ca din cand in sa va mai arat si retete cu mancare adevarata, nu numai eternele poze de pe facebook (cu care, stiu, va fac pofta si cam atat:)).  De aceea azi dau buzna peste voi cu niste halci de carne frumoasa si marmorata si va prezint: ceafa de porc marinata in bere bruna. Si eu, ca tot romanul iubesc carnea de porc, dar spre deosebire de sotul meu care prefera carnea slaba, mie imi place sa fie, impanata, ce mai, frumosa la ochi si buna la gust. (Cam cat de faina arata cea din poza?! Fain de tot, nu?) Desi este o simpla ceafa de porc, interventia berii brune Silva, schimba cu totul ecuatia. Nu stiu daca stiati, dar berea bruna nu numai ca fragezeste carnea, dar ii da un gust magnific, neafectand gustul natural al carnii, cum o face vinul. Berea bruna aduce putin a gustul de afumat, iar in combinatie cu usturoi, ceapa si miodenii ne aduce in fata fripturii perfecte.

M-am bucurat cand am aflat de provocarea Silva, nu numai pentru ca va pot arata retete, fie ele dulci sau sarate cu bere bruna, dar si pentru ca astfel puteti vedea ca nu e nevoie de bere de import pentru a face niste preparate exceptionale. Si noi romanii avem bere cu traditie, o bere buna, construita in timp, cu gust intens si din ingrediente adevarate.

IMG_20160605_163317

Asa ca va zic sa nu mai stai pe ganduri, mergeti la piata sau magazin, luati 4 felii de ceafa, o doza de Silva Dark si fuga in bucatarie. Ok, fie e nevoie de nitica rabdare: marinarea cu bere bruna este cu atat mai buna si da carnii gust intens cu cat sta mai mult. Asa ca va recomand sa puneti carnea la marinat de cu seara si sa o pregatiti a doua zi. Bineinteles, daca sunteti in criza de timp, sau prietenii au venit neanuntati la gratar, doua-trei ore pot fi suficiente.

ceafasilva1

ceafasilva4

Ceafa de porc marinata in bere bruna
Print
Ingrediente (pentru 4 portii)
  1. 4 felii de ceafa (cu sau fara os) 800g-1kg
  2. 300 ml bere bruna Silva
  3. 1 ceapa alba medie curatata si taiata in bucati medii
  4. 4-5 catei de usturoi taiati grosier
  5. 1 lingurita piper negru proaspat rasnit
  6. 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  7. 2 lingurita sare
  8. 2 linguri ulei de masline
  9. 1 punga cu femoar
Cum porcedam
  1. Amestecam berea cu mirodeniile, ceapa si usturoiul
  2. Punem carnea in punga cu femoar, turnam amestecul cu bere, scoatem aerul din punga si o sigilam.
  3. Amestecam putin cat sa ajunga bucatile de ceapa cat de cat uniform pe bucatile de carne si dam la rece pentru minim 2 ore (de preferat peste noapte)
  4. Dupa ce a trecut timpul de asteptare scoatem carnea din marinada si o stergem cu prosoape de hartie
  5. Incingem o tigaie tip grill (eu folosesc o tigaie normala), ungem fiecare felie cu ulei de masline, apoi le frigem 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de cat de groasa este felia de carne.
  6. O puteti servi, cum am facut noi, alaturi de o salata verde cu ardei kapia, ulei de masline si lamaie sau cu garnitura voastra preferata.
Nota
  1. Marinarea cu bere face carnea sa se gateasca mai repede, insa tot trebuie sa avem grija ca ea sa fie bine facuta. Carnea de porc nu este o carne care se mananca in sange.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Si daca nu v-am convins ca cea mai buna e carnea marinada in bere (eu prefer berea vinului), iata aici o stire care ne spune ca exista studii care dovedesc ca e si mai sanatoasa.

ceafasilva3

Prindeti curaj si aduceti berea in bucatariile voastre, va va placea rezultatul.

Cu drag, Praji

poate iti place si

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *