NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Ce prefer să mănânc dimineața în ultima perioadă – 8 idei de mic dejun

Picture of Prăji

Prăji

februarie 26, 2025

Ce prefer să mănânc dimineața în ultima perioadă - 8 idei de mic dejun rapid și proteic

Rețete nutritive și bogate în proteine. Asta îmi face plăcere să pregătesc în ultima vreme la micul dejun. Mă asigur că ne luăm energia necesară pentru a porni o nouă zi, iar de când am învățat cât de importante sunt proteinele, mai ales pentru femei, am devenit mai atentă la acest aspect.

Și pentru că v-ați manifestat interesul pe Instagram în legătură cu aceste rețete, vă las 8 idei care sper să vă inspire și să vă placă 🙂

1. Porridge proteic cu zmeură și polen

Ingrediente pentru o porție:

Pentru porridge (terci):

Pentru topping:

Cum procedăm:

1. Punem într-o crăticioară ingredientele pentru terci, le amestecăm și le fierbem 2 minute.


2. Turnăm terciul într-un bol și decorăm cu fructele și polenul.


3. Opțional, adăugăm miere.

2. Omletă cu mușchiuleț, telemea și legume

Facem o omletă din 2 ouă, iar alături servim câteva bucățele de telemea, mușchiuleț afumat și legumele preferate.

3. Griș proteic cu lapte și vișine

Ingrediente pentru o porție:

Cum procedăm:

1. Punem într-o crăticioară laptele, grișul, pudra proteică și praful de sare, apoi fierbem 3-4 minute, până când compoziția se îngroașă.


2. Adăugăm vișinele și mai lăsăm la foc mic 1-2 minute.


3. Servim cu polen pe deasupra.

4. Ou fiert cu spanac, syrniki și legume

Fierbem ouăle după preferințe.

Pregătim spanacul conform rețetei: Spanac cu lapte și usturoi

Pregătim syrniki conform rețetei: Syrniki dulci sau sărați

Mâncăm alături de mămăligă și legume.

5. Ochiuri cu syrniki și spanac

Prăjim ouăle ochi.

Pregătim spanacul conform rețetei: Spanac cu lapte și usturoi

Pregătim syrniki conform rețetei: Syrniki dulci sau sărați

Mâncăm alături de legume și orice altceva preferăm.

6. Syrniki

Aceasta este rețeta de bază, pe care o servesc cu toppingurile preferate: Syrniki în două variante: dulci și pufoase (clasice) sau sărate și surprinzătoare

7. Waffles cu ovăz

Pentru 6 bucăți (2 porții):

Pentru topping:

Cum procedăm:

1. Punem într-un blender fulgii de ovăz și îi transformăm în făină.


2. Batem ouăle cu iaurtul, apoi adăugăm făina de ovăz, sarea și praful de copt.


3. Lăsăm aluatul la odihnit 10 minute, apoi distribuim câte o lingură de compoziție în aparatul de waffles.


4. Becurile aparatului ne indică procesul de coacere: când se aprinde butonul verde, gofrele sunt gata.


5. Pe deasupra punem fructele, untul de arahide și polen.

8. Budincă de chia cu fructe

Ingrediente pentru o porție:

Pentru budincă:

Pentru topping:

Cum procedăm:

1. Cu minim 2 ore înainte sau, ideal, peste noapte, amestecăm semințele de chia cu laptele și mierea.

2. După ce s-a format budinca, o punem într-un bol și adăugăm pe deasupra fructele și polenul.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Ce prefer să mănânc dimineața în ultima perioadă - 8 idei de mic dejun rapid și proteic

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.