Brownie cookies, crocante la exterior, cremoase la interior

Stiu cat de mult v-au placut cele 3 (da, da) retete de brownies de pe blog. Sunt unele dintre cele mai citite retete. Asa ca m-am gandit ca daca avem 3 borwnies cum sa nu avem si brownie cookies?! Nu de oricare, ci usor crocante la exterior si pe margini si cleioase si umede la interior. Nu sunt genul de fursecuri sfaramicioase, ci sunt acele fursecuri care iti lasa apa in gura din clipa in care le-ai rupt in doua… vedeti video de mai jos, nu?


Bine, un al doilea motiv pentru care le-am facut este pentru a sarbatori venirea noului membru in bucataria noastra: frumosul Kitchen Aid, rosul ca marul. Eu cred ca ideal e ca orice pasionat de bucatarie sa aiba pe blatul lui un Kitchen Aid. De-a lungul timpului am testat mai multe astfel de stand mixere, insa niciunul nu a ajuns la nivelul acestuia. Daca vreati sa ma contraziceti, simtiti-va liberi sa o faceti, dar ma indoiesc. 


Nu spun asta doar pentru ca am colaborare cu acest brand, stiti prea bine ca nu promovez nimic din ce nu folosesc sau as folosi, purta sau consuma. Drept urmare va las cateva dintre motivele pentru care imi place atat de mult acest mixer. In cazul de fata modelul Artisan:

  • Este greu (10 kg) si foarte stabil, ceea ce inseamna ca in momentul in care este la viteza maxima sau daca malaxeaza aluat, nu se misca, nu vibreaza si in niciun caz nu migreaza de pe blat. 
  • Este foarte usor de folosit. Are 2 manete mecanice: una care ridica partea unde se monteaza telul, paletele si accesoriile si una cu care se regleaza intensitatea (de la 1 la 10).
  • Este silentios, muult mai silentios decat alte mixere pe care le-am folosit. Pana la viteza 3 de abia se aude, dupa viteza trei isi face simtita activitatea, dar in niciun caz nu face “galagie”.
  • Paletele au mișcare planetara in interiorul bolului, ceea ce inseamna ca poate mixa cu aceeasi eficienta si cantitati mici si cantitati mari. Curesele paletelor sunt calculate astfel incat nimic nu ramane neamestecat.
  • Multitudinea de accesorii disponibile (fiecarui mixer, indiferent de model i se poate atasa unul dintre accesorii): accesoriu de tocat carne, felia, stors fructe, stors citrice, blender, moara pentru cereale, accesorii pentru maruntit, razuit, chiar si bol pentru inghetata.
  • Pe langa bolul cu care vine mixerul mai exista multe modele de boluri disponibile: mai mic, din inox, din stcla termorezistenta, din ceramica cu model in relief, simpla sau pictata.
    Acestea sunt cateva dintre argumentele cu care vin si va spun ca merita sa achizitionati un mixer care va tine toata viata decat sa cumparati la fiecare cativa ani unul nou.
    Mai jos va las reteta de brownie cookies… eu le-am facut deja de 4 ori pana acum:
    Ingrediente (pentru 12 cookies):
    Pentru cookies:
    230 g ciocolata neagra
    60 g unt 82% grasime
    100 g zahar brun
    50g zahar tos (alb)
    1 lingurita extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat
    2 oua
    40 g faina
    1 lingura cu varf de cacao
    1 lingurita cafea instant (sau un pliculet)
    ¼ lingurita praf de copt
    Un praf de sare
    Pentru decor:
    30 g cicolata tocata marunt
    Bomboane colorate
    Alune

Cum procedam:
Punem untul si ciocolata rupta in bucati intr-un bol termorezistent si o topim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde
Dupa ce s-a topit o lasam deoparte 5-10 minute pentru a se raci usor
Cat ciocolata se topeste mixam ouale impreuna cu praful de sare, cele doua feluri de zahar si vanilia pana cand ouale isi dubleaza volumul si obtinem o spuma galbuie
Turnam ciocolata calduta peste oua, adaugam restul ingredientelor si mixam pana la omogenizare
Punem compozitia la frigider pentru minim 30 de minute (se poate si peste noapte)
Dupa ce scoatem de la frigider punem cate o lingura de compozitie (sau cupa de inghetata) intr- tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa fie suficienta distanta intre gramajoarele de aluat pentru ca se vor dilata destul de mult
Decoram fiecare gramajoara cu ciocolata si/sau bomboane, alune sau ce va place voua
Cocem fursecurile 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Le savuram reci sau calde, simple sau cu lapte.

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *