Stockul de vita, fondul sau zeama de oase este o supa concentrata obtinuta prin fierberea la foc foarte mic, timp indelungat a oaselor de vita. Pe langa gustul pe care il da mancarurilor (sosuri, risottouri, ciorbe, supe), supa de oase este foarte sanatoasa. Prin prepararea la temperatura mica pentru multe ore, cartilagiile din oase devin gelatina. Gelatina are un rol foarte important in mentinerea sanatatii intestinului subtire. Cu totii stim ca intenstinul subtire este cel responsabil de imunitatea noastra. De asemenea gelatina si colagenul format ajuta la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Ladyes – consumati supa de oase! Prin modul de gatire lenta mineralele din oase sunt extrase, astfel ne vom bucura si de benefiiciile mineralelor. In ceea ce priveste felul oaselor care se pot adauga intr-un stock, vorba Catalinei, limita e cerul. Stockul se poate face din oase de vita, de porc, de rata, gaina, miel sau, de […]
Dulceata de rosii la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic Saute
Daca acum ceva timp v-am surprins cu dulceata de ardei iuti, este timpul sa va surprind cu o alta dulceata deosebita, nu? Ei bine azi va prezint o reteta de dulceata de rosii laCrock Pot. Da, de rosii. 😉 Doar stim ca rosiile sunt considerate fructe, nu? Si daca e asa, de ce sa nu le transformam in dulceata? Pe langa faptul ca este o reteta speciala, este si destul de simpla, tot ce trebuie sa facem este sa curatam rosiile de pielita, sa le amestecam cu mirodeniile si sa le dam un clocot pentru a activa pectina, apoi le punem in slow cookerul si uitam de ele. In cateva ore avem o dulceata delicioasa, ideala de intins pe paine cu unt sau mascarpone (noi asa am mancat-o pentru inceput), in sendvisuri, alaturi de branzeturi sau mezeluri sau, de ce nu, simpla, alaturi de un pahar cu apa rece, ca pe […]
Coquelet in lapte, la Crock-Pot
Cand se apropie sarbatorile pascale si in familie ai personae care nu prefera carnea de miel, incepi sa te te framanti si sa te gandesti cum i-ai putea surpinde la masa de Paste cu preparate speciale. Stiu ca sotului meu ii place foarte mult puiul in lapte, vestita reteta a lui Jamie Oliver, asa ca m-am gandit ca pentru pranzul de duminica, acest fel ar fi binevenit. Dar ca sa facem diferenta intre o masa clasica de weeknend in care pregatim pui normal, m-am gandit sa schimbam puiul clasici cu coquelet – tot pui, dar mai mici si mai gustosi. Si pentru ca mielul va fi cel care va ocupa cuptorul in Duminica Pastelui, slow cooker-ul Crock-Pot este cel care va prelua toata treaba cand vine vorba de puiisorii nostri. Pregatirea ingredientelor va ia 2-3 minute – va garantez chiar este o reteta super simpla. Duminica, inainte sa plecati cu […]