6+1 experiente de weekend in Cloasterf, Saschiz

Acum cativa ani am lua hotararea ca macar una dintre vacante sa le petrecem in Romania. Anul acesta ne-am respectat promisiunea si am stat doua zile la Miercurea Ciuc, doua in judetul Covasna si doua in comuna Sashiz, Mures. Companioni de drum ne-au fost biscutii si napolitanele de la Alka. Tot datorita lor scriu si acest articol – cand mananci ceva dulce bun, iti vin idei si mai bune, corect?! Despre Miercurea Ciuc si Covasna va voi povesti intr-un articol viitor. Acum vreau sa va spun si 6+1 experiente de weekend in Cloasterf, Saschiz Cloasterf este un sat micut in comuna Saschiz din judetul Mures, aflat in vecinatatea satelor Viscri si Crit din Brasov. Nefiind atat de cunoscut ca satele mentionate mai devereme, Cloasterf este locul ideal in care sa mergi daca ai nevoie de liniste, odihna si aer curat. Mai jos va spun ce puteti face in doua zile […]

Citeste in continuare...

Panzanella cu covrigei italienesti

Panzanella, aceasta regina a salatelor cu rosii… Cand am mancat si facut prima data panzanella nu-mi puteam imagina cum de cineva s-a gandit la aceasta combinatie ciudata de ingrediente, iar rezultatul sa fie atat de gustos. Rosii, ceapa, capere, ansoa si busuioc toate amestecate cu paine veche sau, in cazul de fata, cu covrigei italienesti. Combinatia asta este, nu stiu, mai mult decat apetisanta sau gustoasa, este umami pur si simplu.   Am deja o reteta de panzanella clasica. Painea care trebuie adaugata in aceasta salata trebuie sa fie una uscata sau veche pentru a nu se inmuia prea tare. Atunci mi-a venit o idee si mai faina: sa adaug in loc de paine uscata covrigei italienesti de la Alka. Rezultatul cred ca il intuiti deja: vis. Am facut salata, de fapt s-a facut singura dupa cum bine puteti observa, am asteptat putin, apoi am devorat-o pe toata in cateva […]

Citeste in continuare...

Inghetata din doar trei ingrediente plus biscuiti

Inghetata din doar trei ingrediente?! Ei bine, da! Si pe desupra mai e si fara lactate sau oua (adica vegana sau de post). Este doar din fructe congelate si un praf de faina de cocos. Si ca sa multumim si iubitorii de crocanteala, am adaugat si biscuiti crocanti cu o parte de invelis de ciocolata, care sa completeze perfect tabloul unei inghetate delicioase, gata in 5 minute. Vara, draga de ea, se cam lasa asteptata. Poate daca incepem sa mancam cat mai multa inghetata, se incumenta sa vina cu mai mult soare si mai putine ploi (sa fie ploi numai bune pentru agricultura, dar nu mai mult). 🙂 Colaboratorii mei de la Alka m-au provocat ca vara asta sa va aduc retete super simple, cu ingrediente la indemana tuturor si pregatite in doi timpi si trei miscari. Ba mai mult, m-au indemnat sa vin cu idei si recomandari pentru voi […]

Citeste in continuare...

Tort cu blat de brownie si crema de mascarpone

Se apropie 8 martie. Tin minte, cand eram mica, aceasta zi era pentru mine extrem, dar extrem de importanta. Pregatirile pentru Ziua Mamei incepeau cu cateva saptamani inainte la gradinita/scoala si, in paralel se desfasurau si acasa, pe ascuns, cand nu ma vedea mama. Doamna invatatoare ne ajuta sa ii pregatim mamei ceva util – de cele mai multe ori ne facea ea ceva crosetat sau ne ajuta sa ii facem ceva lucrat manual. In paralel eu ii pregateam mereu o surpriza. Cand eram mica mica ii faceam o felicitare sau un desen. Cand am crescut insa, am inceput sa ii fac diferite preparate, cel mai des deserturi. De cele mai multe ori deserturile mele se rezumau la budinci la plic sau salata de fructe, insa mama parea incantata de fiecare data. Mi-ar fi placut sa fi avut posibilitatile de azi, sa fi avut atatea surse de informare si sa […]

Citeste in continuare...

Cum sa aranjezi masa pentru o cina romantica

Inca de cand v-am provocat sa cititi cartea “Bunele maniere la masa” aveam in gand un articol despre cum se aranjeaza o masa. Iata ca acum a venit si randul lui, in cazul de fata:  „cum aranjezi masa pentru o cina romantica”. Multumesc celor de la Alka, cu care am o colaborare foarte frumoasa si care imi dau oportunitatea sa fiu creativa si sa public pe blog articolele pe care mi le doresc. Din pacate, din cauza comoditatii, a grabei si poate a nestiintei ajungem sa mancam in graba, in locuri incomode, nedand atentie unor detalii care ar face mancatul mai placut. Acasa am mancat intotdeauna la masa, cu tacamuri – cutit, furculita si lingura – si pahar langa farfurie. Va fac o marturisire: nu suport sa vad cand cineva taie orice cu furculita – in „dictionarul meu” doar cutitul este pentru taiat.  Dar despre obsesiile mele vorbim altadata. Revenind […]

Citeste in continuare...

Trei preparate rapide cu blaturi de pizza gata in 5 minute

Se dau urmatoarele situatii: prietenii vostri raman la voi peste noapte; prietenele vin la brunch; nu mai stiti ce sa manancati dimineata; nu mai stiti ce sa va luati  la pachet… Mai zic? Pentru toate situatiile de mai sus vin in ajutorul vostru cu trei preparate super, dar super gustoase si foarte rapide: rulouri cu crema de branza, sunca presata si masline; triunghiuri cu legume si omleta quesadilla, preferata mea. Sunt trei preparate pe care eu le fac destul de des, ele fiind salvarea mea cand vine vorba de pregatit ceva rapid. Le pregatesc cu blaturile de pizza de la Alka, varianta clasica, pe care le folosesc pe post de lipii pentru ca nu sunt foarte groase, la incalzire se modeleaza usor si au un gust placut, in comparatiile cu lipiile simple. Si pentru ca am niste prieteni super faini, m-au lasat sa ii filmez cand savureaza preparatele rapide pregatite […]

Citeste in continuare...