NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.

toate rețetele

Filters
Filters

Tarta cu lime a fost doar începutul

Descoperă peste 100 de rețete delicioase

Este timpul să aduci magia Prăjiturelei în bucătăria ta și să te bucuri de gusturi autentice.

Va aștept și pe Instagram

prajiturela

Din 2016, in fiecare an negreșit. 🎄👹🎊🎇🏆🎉🍷🍷🍷

Stay tuned în stories pentru picanterii. 🤭

Din 2016, in fiecare an negreșit. 🎄👹🎊🎇🏆🎉🍷🍷🍷

Stay tuned în stories pentru picanterii. 🤭
...

2703 37
Meniu festiv economic pentru 4-6 persoane, cu doar 253 lei! 🎉

Toate ingredientele sunt de la @carrefourromania. Vedeți rețetele mai jos și pașii în clip!

🌿 Antreu: Ruladă cu spanac

Ingrediente:

Blat: 4 ouă, 250 g făină, 10 g praf de copt, 400 g spanac, 100 g sfeclă murată, sare.

Cremă: 250 g mascarpone, 200 g brânză de vaci, 100 g sfeclă bucățele, 100 g cașcaval, 200 g salam Victoria, 100 g roșii, 1/2 castravete, sare, piper.

Cum procedăm:

1. Mixăm ouăle, adăugăm spanacul opărit sau dezghețat.

2. Incorporăm făina cu praful de copt. Întindem blatul în tavă, adăugăm sfeclă bucățele și coacem 20 min la 180°C.

3. Rulăm blatul cald și îl lăsăm să se răcească.
4. Amestecăm mascarpone cu brânza, sare și piper, întindem crema pe blat, adăugăm salam, cașcaval, roșii și castraveți. Rulăm și răcim.

🍖 Fel principal: Spată de porc la cuptor cu sos și piure
Ingrediente:
Friptură: 2 kg spată porc, 1 lingură untură/ulei, 2 căpățâni usturoi, 3 cepe, 2 morcovi, 1 păstârnac, 200 ml vin roze, sare, piper, cimbru, boia.
Piure: 1,5 kg cartofi, 200 ml lapte, 50 g unt.
Cum procedăm:

1. Înțepăm carnea și punem usturoi, apoi condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia.

2. Punem legumele tăiate grosier în tavă, adăugăm vin și așezăm carnea deasupra.

3. Acoperim cu folie și coacem 2h la 200°C, apoi încă 30 min fără folie.

4. Mixăm legumele cu sosul din tavă pentru un sos fin.

5. Pentru piure, fierbem cartofii, îi mixăm cu lapte și unt.

6. Servim friptura cu sos, piure și castraveți murați.

🍞 Desert: Cozonac tradițional cu vișine și cacao.
Pufos și delicios, perfect pentru masa festivă!

Toate rețetele sunt accesibile și savuroase! 

#carrefour #carrefourromania

Meniu festiv economic pentru 4-6 persoane, cu doar 253 lei! 🎉

Toate ingredientele sunt de la @carrefourromania. Vedeți rețetele mai jos și pașii în clip!

🌿 Antreu: Ruladă cu spanac

Ingrediente:

Blat: 4 ouă, 250 g făină, 10 g praf de copt, 400 g spanac, 100 g sfeclă murată, sare.

Cremă: 250 g mascarpone, 200 g brânză de vaci, 100 g sfeclă bucățele, 100 g cașcaval, 200 g salam Victoria, 100 g roșii, 1/2 castravete, sare, piper.

Cum procedăm:

1. Mixăm ouăle, adăugăm spanacul opărit sau dezghețat.

2. Incorporăm făina cu praful de copt. Întindem blatul în tavă, adăugăm sfeclă bucățele și coacem 20 min la 180°C.

3. Rulăm blatul cald și îl lăsăm să se răcească.
4. Amestecăm mascarpone cu brânza, sare și piper, întindem crema pe blat, adăugăm salam, cașcaval, roșii și castraveți. Rulăm și răcim.

🍖 Fel principal: Spată de porc la cuptor cu sos și piure
Ingrediente:
Friptură: 2 kg spată porc, 1 lingură untură/ulei, 2 căpățâni usturoi, 3 cepe, 2 morcovi, 1 păstârnac, 200 ml vin roze, sare, piper, cimbru, boia.
Piure: 1,5 kg cartofi, 200 ml lapte, 50 g unt.
Cum procedăm:

1. Înțepăm carnea și punem usturoi, apoi condimentăm cu sare, piper, cimbru, boia.

2. Punem legumele tăiate grosier în tavă, adăugăm vin și așezăm carnea deasupra.

3. Acoperim cu folie și coacem 2h la 200°C, apoi încă 30 min fără folie.

4. Mixăm legumele cu sosul din tavă pentru un sos fin.

5. Pentru piure, fierbem cartofii, îi mixăm cu lapte și unt.

6. Servim friptura cu sos, piure și castraveți murați.

🍞 Desert: Cozonac tradițional cu vișine și cacao.
Pufos și delicios, perfect pentru masa festivă!

Toate rețetele sunt accesibile și savuroase!

#carrefour #carrefourromania
...

1245 23
Fericirea mea într-o singură imagine.❤️‍🩹

#savarinii

Fericirea mea într-o singură imagine.❤️‍🩹

#savarinii
...

3011 46
English style classic table  setting 🎄🍽🎄

Prima propunere vine in acord cu decorurile pe care le avem anul acesta: english/cottage/clasic/funde

• Fața de masă și șervetele TEX @carrefourromania colecția 2023
• Farfuriile și tacâmurile trifted
• Coronița @maisondadoo 

După ce am terminat de editat am realizat că am uitat de pahare - ar fi fost unele clasice din cristal, cu multe tăieturi. 

#tablesetting #decordecraciun

English style classic table setting 🎄🍽🎄

Prima propunere vine in acord cu decorurile pe care le avem anul acesta: english/cottage/clasic/funde

• Fața de masă și șervetele TEX @carrefourromania colecția 2023
• Farfuriile și tacâmurile trifted
• Coronița @maisondadoo

După ce am terminat de editat am realizat că am uitat de pahare - ar fi fost unele clasice din cristal, cu multe tăieturi.

#tablesetting #decordecraciun
...

1896 23
Meniul tradițional este prima propunere cu care vin către voi alături de @carrefourroamia 

Ce am făcut: 
Aperitive:Platou cu produse tradiționale: jumări "Drag de România", salam bănățean, tobă (pe care am uitat-o in frigider😁), telemea de Ibănești, cașcaval împletit, zacuscă, roșii, castraveți, salată verde, ceapă verde, ridichi, covrigei cu cașcaval, sărățele.

Fel principal: Pulpă de porc la tavă cu cârnați 
Ingrediente:
1,5 kg pulpă de porc tăiată în felii de ~1,5 cm grosime
1 kg cârnați măcelărești groși, o căpățână de usturoi, mirodeniile preferate (saren piper, boia, cimbru, usturoi, ceapă), 100 ml apă, 200 ml vin roze; mălai pentru mămăligă și cașcaval și varză murată

Cum procedăm:
• Încingem cuptorul la 200°C;
• Condimentăm bine carnea, apoi o punem într-un strat pe o tavă încăpătoare;
• Adăugăm în tavă cățeii de usturoi curățați și cârnații, pe care îi înțepăm din loc în loc în prealabil;
• Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 1 h +20 de minute fără folie;
• Facem mămăliga și o montăm într-un vas astfel: un strat de mămăligă, unul de cașcaval, apoi iarăși mămăligă - servim alături de varză murată.

Desert: Tort inspirat de foile cu nuci

Ingrediente pentru un tort de 16 cm diametru și 15 cm înălțime:
Pentru blat: 6 ouă, 180 g zahăr, 150 g făină, 30 g cacao, 5 g praf de copt, 50 ml ulei.
Pentru cremă: 500 g smântână grasă, 500 g nucă măcinată, 200 g zahăr pudră (+ 10 g pentru pudrat blatul).
Pentru decor: Crema preferată, câteva nuci.

Cum procedăm:
• Încingem cuptorul la 180°C;
• Facem un pandișpan din ingredientele pentru blat și îl împărțim în două părți egale pe care le coacem in tavile cuptorului 12 minute,
• Răsturnăm blaturile calde pe șervete pudrate cu puțin zahăr pudră, îdepărtăm hârtia de copt și, cu ajutorul șervetului, rulăm blaturile ca pe o ruladă, lăsându-le să se răcească complet;
° Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă.
• Întindem cele două foi răcite, le tăiem în două pe lungime și întindem câte un sfert din cremă pe fiecare bucată de foaie; rulăm fiecare fâșie sub formă de sul gros, apoi le așezăm vertical - invelim în crema,decoram cu nuci
#carrefour ##carrefourromania

Meniul tradițional este prima propunere cu care vin către voi alături de @carrefourroamia

Ce am făcut:
Aperitive:Platou cu produse tradiționale: jumări "Drag de România", salam bănățean, tobă (pe care am uitat-o in frigider😁), telemea de Ibănești, cașcaval împletit, zacuscă, roșii, castraveți, salată verde, ceapă verde, ridichi, covrigei cu cașcaval, sărățele.

Fel principal: Pulpă de porc la tavă cu cârnați
Ingrediente:
1,5 kg pulpă de porc tăiată în felii de ~1,5 cm grosime
1 kg cârnați măcelărești groși, o căpățână de usturoi, mirodeniile preferate (saren piper, boia, cimbru, usturoi, ceapă), 100 ml apă, 200 ml vin roze; mălai pentru mămăligă și cașcaval și varză murată

Cum procedăm:
• Încingem cuptorul la 200°C;
• Condimentăm bine carnea, apoi o punem într-un strat pe o tavă încăpătoare;
• Adăugăm în tavă cățeii de usturoi curățați și cârnații, pe care îi înțepăm din loc în loc în prealabil;
• Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 1 h +20 de minute fără folie;
• Facem mămăliga și o montăm într-un vas astfel: un strat de mămăligă, unul de cașcaval, apoi iarăși mămăligă - servim alături de varză murată.

Desert: Tort inspirat de foile cu nuci

Ingrediente pentru un tort de 16 cm diametru și 15 cm înălțime:
Pentru blat: 6 ouă, 180 g zahăr, 150 g făină, 30 g cacao, 5 g praf de copt, 50 ml ulei.
Pentru cremă: 500 g smântână grasă, 500 g nucă măcinată, 200 g zahăr pudră (+ 10 g pentru pudrat blatul).
Pentru decor: Crema preferată, câteva nuci.

Cum procedăm:
• Încingem cuptorul la 180°C;
• Facem un pandișpan din ingredientele pentru blat și îl împărțim în două părți egale pe care le coacem in tavile cuptorului 12 minute,
• Răsturnăm blaturile calde pe șervete pudrate cu puțin zahăr pudră, îdepărtăm hârtia de copt și, cu ajutorul șervetului, rulăm blaturile ca pe o ruladă, lăsându-le să se răcească complet;
° Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă.
• Întindem cele două foi răcite, le tăiem în două pe lungime și întindem câte un sfert din cremă pe fiecare bucată de foaie; rulăm fiecare fâșie sub formă de sul gros, apoi le așezăm vertical - invelim în crema,decoram cu nuci
#carrefour ##carrefourromania
...

1396 44
✨GIVEAWAY ✨

Sărbătorile înseamnă energie – energia oamenilor dragi și a momentelor împărtășite. Alături de Evryo, care susține sustenabilitatea și energia verde, am pregătit un giveaway special pentru voi:

🎁 Premiul 1: Aparat de vidat, care să vă ajute să reduceți risipa alimentară + cartea mea, „Deserturi magice cu Prăjiturela”, cu autograf;
🎁 Premiul 2: Coroniță de Crăciun sustenabilă + cartea cu autograf
🎁 Premiul 3: Brăduț de Crăciun sustenabil + cartea mea, cu autograf

Cum participi:

1️⃣ Follow  @Evryogroup
2️⃣ Dă like acestui clip
3️⃣ Scrie în comentarii ce înseamnă pentru tine energia sărbătorilor și dă tag unui prieten

🌟 Sărbătorile sunt mai frumoase când le trăim responsabil, cu dragoste pentru oameni și natură.

 #EnergiaSarbatorilor #Evryo #EnergiaVineDeLaFiecareDintreNoi

✨GIVEAWAY ✨

Sărbătorile înseamnă energie – energia oamenilor dragi și a momentelor împărtășite. Alături de Evryo, care susține sustenabilitatea și energia verde, am pregătit un giveaway special pentru voi:

🎁 Premiul 1: Aparat de vidat, care să vă ajute să reduceți risipa alimentară + cartea mea, „Deserturi magice cu Prăjiturela”, cu autograf;
🎁 Premiul 2: Coroniță de Crăciun sustenabilă + cartea cu autograf
🎁 Premiul 3: Brăduț de Crăciun sustenabil + cartea mea, cu autograf

Cum participi:

1️⃣ Follow @Evryogroup
2️⃣ Dă like acestui clip
3️⃣ Scrie în comentarii ce înseamnă pentru tine energia sărbătorilor și dă tag unui prieten

🌟 Sărbătorile sunt mai frumoase când le trăim responsabil, cu dragoste pentru oameni și natură.

#EnergiaSarbatorilor #Evryo #EnergiaVineDeLaFiecareDintreNoi
...

2936 1639

fun & yam

Descoperă cele mai gustoase noutăți.