Ambele preparate le-am facut la noul meu robot Cuisinart
Pentru 20-23 de chiftele: 700 g carne de curcan (eu am folosit pulpă) sau carnea voastră preferată, o felie de pâine înmuiată, apoi stoarsă, un cartof, o ceapa medie, 1/2 legătură de patrunjel, 1/2 legatură de mărar, 1-2 cepe verzi (optional), 1 catel de usturoi, o linguriță condiment cu roșii uscate, sare, piper. Cartofi pentru spiralat, ulei, sare, piper și condimentul vostru preferat eu am pus furikake.
Cum am procedat: Cu ajutorul accesoriului de razuit am razuit cartoful și ceapa, apoi am adăugat restul ingredientelor pentru chiftele Recomandarea mea este sa ținem carnea portionata 10 minute la congelator pentru a fi mai ușor de procesat După ce adăugăm toate ingredientele in vasul robotului, apăsat butonul „pulse” pana obținem consistenta dorința a cărnii Cu mâinile umezite formăm chiftele, le punem pe tava și le coacem 20 de minute la 180 de grade Pentru cartofi am folosit accesoriu de spiralareLa acest accesoriu este important sa respectam dimensiunea cartofilor, sa nu fie prea lungi și sa exercitam o presiune uniformă pentru a obține spiralele egale Punem cartofii intr-o tavă și ii ungem cu ulei și condimentam, apoi ii coacem 15 minute tot la 190 de grade