Tocană de ardei copți cu smântână – rețeta video

Tocană de ardei copți cu smântână - rețeta video

Tocană de ardei copți cu smântână și pui. Acesta este mâncarea mea preferată de vară. De obicei o fac doar cu legume, acum am adăugat și piept de pui pentru extra proteină.

Am copt ardeii în cuptorul meu Neff la funcția grill, ventilație. S-au copt uniform si a fost nevoie să îi întorc o singură dată. Drept urmare se pot face foarte ușor și dacă nu ai grill afară 

Ingredientele Pentru 6 porții:

700 g ardei capia
2 ceape medii
3 roșii mari
300 g piept de pui tăiat cuburi
200 g smântână
2 linguri de făină
4 linguri de ulei
Câteva frunze de pătrunjel
Sare
Piper proaspăt macinat

Cum procedăm:

• Încingem cuptroul la 200°funcția grill și ventilație, apoi  punem ardeii în tavă și îi băgăm la copt pentru 40 de minute – îi întoarcem după 20 de minute;

• Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei pentru 10 minute la treapta 5 a plitei;

• După ce s-a înmuiat ceapa adăugăm carnea si o rumenim 2-3 minute împreună cu ceapa;

• Crestăm roșiile, le punem in apa fierbinte pentru 2 minute, apoi le curățam de pielița si le tocăm mărunt, apoi le punem peste ceapă

• Scoatem ardeii într-un bol, îi sărăm bine, îi acoperim îi lăsăm la odihnit 10 minute, apoi îi curățăm de coajă, îi tocăm grosier și îi adăugăm în oală, cădem treapta plitei la 5 și lăsăm la fiert 5 minute

• Amestecăm făina cu smântâna și 150 ml apă și turnăm în oală

• Lăsăm tocana să fiarbă 5 minute la foc mic, treapta 5, apoi potrivim de sare si piper si, la final adăugăm pătrunjelul

•O mâncăm caldă alături de mămăligă

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *