Tocană de ardei copți cu smântână și pui. Acesta este mâncarea mea preferată de vară. De obicei o fac doar cu legume, acum am adăugat și piept de pui pentru extra proteină.
Am copt ardeii în cuptorul meu Neff la funcția grill, ventilație. S-au copt uniform si a fost nevoie să îi întorc o singură dată. Drept urmare se pot face foarte ușor și dacă nu ai grill afară
Ingredientele Pentru 6 porții:
700 g ardei capia
2 ceape medii
3 roșii mari
300 g piept de pui tăiat cuburi
200 g smântână
2 linguri de făină
4 linguri de ulei
Câteva frunze de pătrunjel
Sare
Piper proaspăt macinat
Cum procedăm:
• Încingem cuptroul la 200°funcția grill și ventilație, apoi punem ardeii în tavă și îi băgăm la copt pentru 40 de minute – îi întoarcem după 20 de minute;
• Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei pentru 10 minute la treapta 5 a plitei;
• După ce s-a înmuiat ceapa adăugăm carnea si o rumenim 2-3 minute împreună cu ceapa;
• Crestăm roșiile, le punem in apa fierbinte pentru 2 minute, apoi le curățam de pielița si le tocăm mărunt, apoi le punem peste ceapă
• Scoatem ardeii într-un bol, îi sărăm bine, îi acoperim îi lăsăm la odihnit 10 minute, apoi îi curățăm de coajă, îi tocăm grosier și îi adăugăm în oală, cădem treapta plitei la 5 și lăsăm la fiert 5 minute
• Amestecăm făina cu smântâna și 150 ml apă și turnăm în oală
• Lăsăm tocana să fiarbă 5 minute la foc mic, treapta 5, apoi potrivim de sare si piper si, la final adăugăm pătrunjelul
•O mâncăm caldă alături de mămăligă