Usor si hranitor
Avem aici de fata o cina foarte de gustoasa si foarte simplu de facut si asta pentru ca este, bineinteles, inspirata din cartile de bucate ale „ministrului hranei sanatoase” . Eu o recomand ca cina in cursul sptamanii deoarece se face in cateva minute, iar alaturi de o salata ne ofera necesarul de proteine si nutrienti pentru masa de seara. Deci daca o gatiti in timpul spatamanii presupun ca sunteti grabiti si infometati si nu aveti chef de palavre…
Sa-i dam drumul!
Ne trebuie:
(Ingredientele sunt pentru patru portii)
- 4 bucati piep de pui
- 8 felii prosciutto
- 4 linguri parmezan ras
- cimbru poraspat sau uscat
- piper proaspat macinat
- ulei de masline
Cum procedam:
- crestam in crucis carnea pe partea fara piele
- asezonam cu piper (nu avem nevoie de sare deoarece prosciutto este destul de sarat)
- presaram peste pieptii de pui (partea crestata) parmezanul ras
- punem pe fiecare bucata de piept (partea presarata cu parmezan) cate 2 felii de prociutto
- acoperim cu folie de plastic si batem cu un ciocan de snitele (sau cu fundul unei tigari) pana cand bucatile de piept ajung sa aiba 1 cm grosime
- stropim cu ulei de masline
- incingem o tigaie
- punem pieptii in tigaie astfel incat partea cu prociutto sa stea in jos
- lasam pe foc 3 minute pe fiecare parte
Pam-pam!
Pofta buna!