Piept de pui cu prosciutto si parmezan

Usor si hranitor

Avem aici de fata o cina foarte de gustoasa si foarte simplu de facut si asta pentru ca este, bineinteles, inspirata din cartile de bucate ale  „ministrului hranei sanatoase” . Eu o recomand ca cina in cursul sptamanii deoarece se face in cateva minute, iar alaturi de o salata ne ofera  necesarul de proteine si nutrienti pentru  masa de seara. Deci daca o gatiti in timpul spatamanii presupun ca sunteti grabiti si infometati si nu aveti chef de palavre…

friptura3

Sa-i dam drumul!

Ne trebuie:

(Ingredientele sunt pentru patru portii)

  • 4 bucati  piep de pui
  • 8 felii prosciutto
  • 4 linguri parmezan ras
  • cimbru poraspat sau uscat
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline

Cum procedam:

  • crestam in crucis carnea pe partea fara piele
  • asezonam cu piper (nu avem nevoie de sare deoarece prosciutto este destul de sarat)
  • presaram peste pieptii de pui (partea crestata) parmezanul ras
  • punem pe fiecare bucata de piept (partea presarata cu parmezan) cate 2 felii de prociutto

friptura2

  • acoperim cu folie de plastic si batem cu un ciocan de snitele (sau cu fundul unei tigari) pana cand bucatile de piept ajung sa aiba 1 cm grosime
  • stropim cu ulei de masline
  • incingem o tigaie
  • punem pieptii in tigaie astfel incat partea cu prociutto sa stea in jos
  • lasam pe foc 3 minute pe fiecare parte

friptura1

Pam-pam!

friptura4

Pofta buna!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *