NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.

toate rețetele

Filters
Filters

Tarta cu lime a fost doar începutul

Descoperă peste 100 de rețete delicioase

Este timpul să aduci magia Prăjiturelei în bucătăria ta și să te bucuri de gusturi autentice.

Va aștept și pe Instagram

prajiturela

🍍🍖 Porc cu ananas🌶️🔥

 Dacă vreți un preparat rapid, dulce-picant și plin de savoare, adaugați-l in meniul vostru. 

Ingrediente:
500 g carne de porc (cotlet/muşchiuleț)
1 conservă de ananas bucăți (cu suc)
2 linguri sos de soia light (normal)
1 lingură de soa de soia dark
1 linguriță de miere
2 linguri de ketchup
1 lingură de sos Sriracha (optional)
1 lingură oțet de orez
3 căței de usturoi, tocat
1 bucată de ghimbir de 2 cm, tocat mărunt 
1 ardei gras/capia, tăiat cuburi
1 ceapa medie tăiată felii
1 lingură amidon de porumb
2 linguri ulei
Seminte de susan și ceapa verde pentru presărat înainte de servire 
Orez fiert, pentru servire

Cum procedăm: 

•  Tăiem carnea cuburi și o rumenim în ulei încins. O scoatem din wok sau, chiar peste ea, adăugăm usturoiul și ghimbirul și le călim maxim 1 minut;

• Amestecăm intr-un bol toate sosurile cu mierea, cu 100 ml de apa, 100 ml sirop de ananas din conserva și amidonul și amestecăm;
• În wok adăugăm ananasul,  ardeiul gras și ceapa, călim 1 minut;
• Turnam apoi sosul, lăsăm totul să se împrietenească 2-3 minute până se transformă într-un un cremos
• Punem în farfurie, presărăm semințe de susan și ceapă verde pe deasupra și servim cu orez fierbinte.

💥 Rapid, gustos și perfect pentru zilele când vrem ceva delicios fără efort! 🍍✨

🍍🍖 Porc cu ananas🌶️🔥

Dacă vreți un preparat rapid, dulce-picant și plin de savoare, adaugați-l in meniul vostru.

Ingrediente:
500 g carne de porc (cotlet/muşchiuleț)
1 conservă de ananas bucăți (cu suc)
2 linguri sos de soia light (normal)
1 lingură de soa de soia dark
1 linguriță de miere
2 linguri de ketchup
1 lingură de sos Sriracha (optional)
1 lingură oțet de orez
3 căței de usturoi, tocat
1 bucată de ghimbir de 2 cm, tocat mărunt
1 ardei gras/capia, tăiat cuburi
1 ceapa medie tăiată felii
1 lingură amidon de porumb
2 linguri ulei
Seminte de susan și ceapa verde pentru presărat înainte de servire
Orez fiert, pentru servire

Cum procedăm:

• Tăiem carnea cuburi și o rumenim în ulei încins. O scoatem din wok sau, chiar peste ea, adăugăm usturoiul și ghimbirul și le călim maxim 1 minut;

• Amestecăm intr-un bol toate sosurile cu mierea, cu 100 ml de apa, 100 ml sirop de ananas din conserva și amidonul și amestecăm;
• În wok adăugăm ananasul, ardeiul gras și ceapa, călim 1 minut;
• Turnam apoi sosul, lăsăm totul să se împrietenească 2-3 minute până se transformă într-un un cremos
• Punem în farfurie, presărăm semințe de susan și ceapă verde pe deasupra și servim cu orez fierbinte.

💥 Rapid, gustos și perfect pentru zilele când vrem ceva delicios fără efort! 🍍✨
...

576 14
Ziua Îndrăgostiților merită un desert pe măsură! 🍓🍦🍹

Fie că vreți să surprindeți pe cineva drag sau să vă răsfățați pe voi înșivă, aceste rețete sunt pasiunea într-un bol! ❤

💡 Înghețată cremoasă, sorbet exotic sau un cocktail delicios? Avem de toate! Iar dacă vreți să vă faceți propriile deserturi acasă, folosiți codul "15Praji" pentru o reducere de 15% la aparatele Ninja CREAMi! 🎁✨

💘 Rețetele perfecte pentru o seară dulce:

🔸 Sorbet de Mango Caramelizat Picant 🌶🥭 – un mix senzual între dulce și picant, exact ca o poveste de dragoste!

• 2 mango bine coapte, 2 linguri zahăr brun, 1 lingură unt, ½ linguriță fulgi de ardei iute  (sau după gust), 100 ml suc de portocale (sau apă de cocos ), 2 linguri miere  sau sirop de arțar, 1 linguriță suc de lime, un praf de sare 

🔸 Frozen Strawberry Daiquiri 🍓🍹 – cocktailul perfect pentru toasturi romantice!

• 250 g căpșuni congelate , 100 ml rom alb , 50 ml suc proaspăt de lime , 50 ml sirop simplu (40 g zahăr + 50 ml apă caldă) sau sirop de soc, 100 ml apă sau apă de cocos , coajă rasă de lime (opțional)

🔸 Înghețată de Fructul Pasiunii & Lapte Condensat 💛 – cremoasă și catifelată!

• 150 ml pulpă de fructul pasiunii  (fără semințe, opțional), 200 ml lapte condensat îndulcit , 100 ml smântână lichidă (min. 30% grăsime), un praf de sare 

•  Modul de preparare este pe blog!  Link în bio! 🔗

• Folosiți codul "15Praji" pentru 𝟭𝟱% reducere la Ninja CREAMi! 

PS: in clip eu folosesc modelul Ninja CREAMI Deluxe, care are incluse 3 recipiente.

@ninjakitchenro

Ziua Îndrăgostiților merită un desert pe măsură! 🍓🍦🍹

Fie că vreți să surprindeți pe cineva drag sau să vă răsfățați pe voi înșivă, aceste rețete sunt pasiunea într-un bol! ❤

💡 Înghețată cremoasă, sorbet exotic sau un cocktail delicios? Avem de toate! Iar dacă vreți să vă faceți propriile deserturi acasă, folosiți codul "15Praji" pentru o reducere de 15% la aparatele Ninja CREAMi! 🎁✨

💘 Rețetele perfecte pentru o seară dulce:

🔸 Sorbet de Mango Caramelizat Picant 🌶🥭 – un mix senzual între dulce și picant, exact ca o poveste de dragoste!

• 2 mango bine coapte, 2 linguri zahăr brun, 1 lingură unt, ½ linguriță fulgi de ardei iute  (sau după gust), 100 ml suc de portocale (sau apă de cocos ), 2 linguri miere  sau sirop de arțar, 1 linguriță suc de lime, un praf de sare

🔸 Frozen Strawberry Daiquiri 🍓🍹 – cocktailul perfect pentru toasturi romantice!

• 250 g căpșuni congelate , 100 ml rom alb , 50 ml suc proaspăt de lime , 50 ml sirop simplu (40 g zahăr + 50 ml apă caldă) sau sirop de soc, 100 ml apă sau apă de cocos , coajă rasă de lime (opțional)

🔸 Înghețată de Fructul Pasiunii & Lapte Condensat 💛 – cremoasă și catifelată!

• 150 ml pulpă de fructul pasiunii  (fără semințe, opțional), 200 ml lapte condensat îndulcit , 100 ml smântână lichidă (min. 30% grăsime), un praf de sare

•  Modul de preparare este pe blog!  Link în bio! 🔗

• Folosiți codul "15Praji" pentru 𝟭𝟱% reducere la Ninja CREAMi!

PS: in clip eu folosesc modelul Ninja CREAMI Deluxe, care are incluse 3 recipiente.

@ninjakitchenro
...

892 44
Curioși ce secrete se ascund în Deserturi Magice cu Prăjiturela? Am filmat astăzi cât de ușor pregătește negresa cu iaurt și zmeură 🤤 

Ciocolatoasă, fină și puțin acrișoară, un deliciu, ce să mai?! Zmeura poate fi înlocuită cu (aroape) orice.

Aveți curajul de a aduce magia creativității în bucătăriile voastre.

Dacă vreți și voi să preparați negresa mea sau alte peste 100 deserturi, cartea mea este pentru încă puțin timp la un preț special pe @bookzone.ro 

#deserturimagicecuPrajiturela

Curioși ce secrete se ascund în Deserturi Magice cu Prăjiturela? Am filmat astăzi cât de ușor pregătește negresa cu iaurt și zmeură 🤤

Ciocolatoasă, fină și puțin acrișoară, un deliciu, ce să mai?! Zmeura poate fi înlocuită cu (aroape) orice.

Aveți curajul de a aduce magia creativității în bucătăriile voastre.

Dacă vreți și voi să preparați negresa mea sau alte peste 100 deserturi, cartea mea este pentru încă puțin timp la un preț special pe @bookzone.ro

#deserturimagicecuPrajiturela
...

879 12
Syrniki în două variante: dulci și pufoase (clasice) sau sărate și surprinzătoare (curajoasă, știu)! 

Ingrediente (pentru 4 bucati)

275 g brânză de vaci grunjoasă
1 gălbenuș
1 lingură zahăr (doar ptr. varianta dulce)
50 g făină de ovăz pentru varianta dulce și făină de grâu pentru cea sărată - deși se poate și făină normală și la cea dulce
Un praf de sare
Vanilie pentru varianta dulce
Câte un cub de unt pentru prăjit

Cum procedăm:

• Amestecăm brânza cu oul, zahărul, vanilia (la cea dulce) și sarea;
• Adăugăm 40 g făina până obținem un aluat moale, dar nu lipicios;
• Formăm un sul din aluat, apoi îl tăiem în 6 felii egale;
• Pudrăm fiecare felie cu făină rămasa și aplatizăm ușor în formă de disc;
• Prăjim în unt, la foc mediu, până devin aurii pe ambele părți.

 Le-am mâncat pe cele dulci cu iaurt grecesc, zmeura congelată, afine și polen și pe cele sărate cu ouă poate, avocado, legume și mușchiuleț de porc. 

Tu pe care ai alege-o?

Syrniki în două variante: dulci și pufoase (clasice) sau sărate și surprinzătoare (curajoasă, știu)!

Ingrediente (pentru 4 bucati)

275 g brânză de vaci grunjoasă
1 gălbenuș
1 lingură zahăr (doar ptr. varianta dulce)
50 g făină de ovăz pentru varianta dulce și făină de grâu pentru cea sărată - deși se poate și făină normală și la cea dulce
Un praf de sare
Vanilie pentru varianta dulce
Câte un cub de unt pentru prăjit

Cum procedăm:

• Amestecăm brânza cu oul, zahărul, vanilia (la cea dulce) și sarea;
• Adăugăm 40 g făina până obținem un aluat moale, dar nu lipicios;
• Formăm un sul din aluat, apoi îl tăiem în 6 felii egale;
• Pudrăm fiecare felie cu făină rămasa și aplatizăm ușor în formă de disc;
• Prăjim în unt, la foc mediu, până devin aurii pe ambele părți.

Le-am mâncat pe cele dulci cu iaurt grecesc, zmeura congelată, afine și polen și pe cele sărate cu ouă poate, avocado, legume și mușchiuleț de porc.

Tu pe care ai alege-o?
...

1023 25
Cod de Alaska, gnocchi făcute în casă și o salată cu verdețuri și roșii cherry 🥗🍅

Ne era poftă de pește la tigaie, în unt cu coajă de lămâie 🍋, încă de când am primit ditamai codul de la @alaskaseafood așa că m-am pus pe treabă!

Gnocchi (din 4 cartofi)

• Fierbem cartofii și îi zdrobim;
• Amestecăm cu 150-200 g făină, 1 ou 🥚 și 1 linguriță de sare, până obținem un aluat moale (dar care să nu se lipească de mâini);
• Formăm biluțe de aluat, le înfăinăm ușor, apoi le rulăm pe spatele unei furculițe sau pe un dispozitiv special din lemn (canalele formate ajută să rețină sosul 🤩);
• Fierbem gnocchi în apă cu sare; când se ridică la suprafață, îi scoatem - apeox 1-2 minute;
• Îi tragem la tigaie în unt 🧈, cu frunze de salvie și coajă de lămâie 🍋, pentru un plus de gust.

Medalioanele de cod

• Topim unt într-o tigaie și adăugăm puțină coajă de lămâie;
• Rumenim codul aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu;
• Stropim cu zeamă proaspătă de lămâie, pentru un gust revigorant.

Rezultatul? Un pește fraged, gnocchi aromate și o salată – combinația perfectă pentru o seară savuroasă! 😍🍽️

Cod de Alaska, gnocchi făcute în casă și o salată cu verdețuri și roșii cherry 🥗🍅

Ne era poftă de pește la tigaie, în unt cu coajă de lămâie 🍋, încă de când am primit ditamai codul de la @alaskaseafood așa că m-am pus pe treabă!

Gnocchi (din 4 cartofi)

• Fierbem cartofii și îi zdrobim;
• Amestecăm cu 150-200 g făină, 1 ou 🥚 și 1 linguriță de sare, până obținem un aluat moale (dar care să nu se lipească de mâini);
• Formăm biluțe de aluat, le înfăinăm ușor, apoi le rulăm pe spatele unei furculițe sau pe un dispozitiv special din lemn (canalele formate ajută să rețină sosul 🤩);
• Fierbem gnocchi în apă cu sare; când se ridică la suprafață, îi scoatem - apeox 1-2 minute;
• Îi tragem la tigaie în unt 🧈, cu frunze de salvie și coajă de lămâie 🍋, pentru un plus de gust.

Medalioanele de cod

• Topim unt într-o tigaie și adăugăm puțină coajă de lămâie;
• Rumenim codul aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu;
• Stropim cu zeamă proaspătă de lămâie, pentru un gust revigorant.

Rezultatul? Un pește fraged, gnocchi aromate și o salată – combinația perfectă pentru o seară savuroasă! 😍🍽️
...

1620 32

fun & yam

Descoperă cele mai gustoase noutăți.