Pregatisem un alt text pentru aceasta postare; unul scurt, de vara, la obiect, despre minunatiile acestea de friands… niste briose care au la baza albus de ou si nuca sau migdale macinate, niste minunatii, nu alta. Iar apoi m-am gandit ca poate ar fi timpul pentru o postare serioasa, cu semnul exclamarii. Aceste briose sunt facute cu un indulcitor natural cu zero indice glicemic si zero calorii. S-a comportat ideal, exact ca zaharul. Am fost mai mult decat bucuroasa sa-l incerc, am sa-l folosesc in continuare in bucatarie, mi-a placut. Dupa cum spun si Laboratoarele Remedia Green Sugar este un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii și zero indice glicemic, pe baza de extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol, obținut din porumb, prin procesul natural de fermentație, în prezența drojdiei Moniella pollinis. Spre deosebire de alți îndulcitori pe bază de stevie, Green Sugar este singurul de pe piață al cărui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el să nu modifice (cu amăreala specifică șteviei) gustul alimentelor în care este folosit, nici măcar în urma procesului de gătire la temperaturi înalte. Astfel puteți continua să preparați prăjiturile și sucurile preferate, fără teama de a compromite gustul original.
Mai jos va dau reteta si… si mai jos, va dau de gandit 😉
- 3 albusuri
- 100 g nuca macinata (sau migdale macinate)
- 75 g unt topit si racit
- 25 g (1 lingura cu varf) faina alba
- 80 g Green Sugar + o lingura de Green Sugar pe care il rasnim - pentru a pudra "briosele"
- 1 lingurita extract de vanilie
- o mana de zmerura si cateva nuci pentru decor (eu am avut zmeura neagra si rosie, voi puteti pune orice zmeura, chiar si alte fructe de padure)
- 1. intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa)
- 2. in alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor)
- 3. adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor
- 4. impartim compozitia in 6 forme de briose (eu am folosit forme din silicon)
- 5. decoram fiecare briosa in parte cu cateva bucati de zmeura si cu cate o bucata de nuca
- 6. dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 12 minute
- 7. cand s-au racit le pudram cu zaharul rasnit si gata!
- 2 boluri
- tel
- 6 forme de briose
- rasnita
Cand am primit invitatia celor de la Laboratoarele Remedia am fost mai mult decat curioasa sa-l incerc, motivul: tin la sanatatea mea, dar din pacate am in familie persoane cu diabet, persoane obeze sau cu obezitate abdominala, cu probleme cardiace, cu fluctuatii de tensiune, probleme cu circulatia, bila, stomacul… Vai cum suna… intr-un rand am aliniat cele mai grave si intalnite boli ale societatii noastre. Nu vreau sa tin teroii, nu vreau sa conving pe nimeni, sunt articole si studii si texte care fac asta. Eu doar vreau sa va impartasesc experienta mea. Nu, n-am trait vreo poveste nemaintalnita, nu am intamplari care sa-mi fi cutremurat existenta, am insa niste intrebari la care mi-am raspuns singura… usor si cu rabdare.
Am niste parinti de milioane, ii iubesc pana la cer si inapoi. Mi-au oferit o educatie de care sunt mandra, n-am nimic sa le reprosez… acum cand vad cat s-au chinuit, daca eram in locul lor nu stiu daca as fi fost in stare sa fac sacrificiile pe care le-au facut ei. Mi-e ciuda insa ca a trebuit sa ma nasc in epoca in care a improviza in bucatarie nu insemna a te juca cu aromele si gusturile, a incerca sa combini gusturi exotice cu bucataria traditionala, a combina culori in farfurire; a improviza insemna a nu repeta eternele cateva feluri de mancare pe care le puteai incropi din ceea ce gaseai la alimentara, a improviza insemna sa pui cacao (daca gaseai) in padispanul cu visine… Si imi este ciuda in continuare ca nu reusim sa iesim din acest cerc in care ne invartim fara rezultat. A trecut si perioada cu alimentarele sarace si a venit cea cu abundenta, care din pacate ne-a facut mai mult rau decat bine… pentru ca nu reusim/nu stim/nu vrem sa intelegem si valorificam ceea ce ni se ofera.
De mic copil am fost bolnavicioasa, racita si cu sinusurile infundate de la alergii mai mereu, „anemica draga de ea” – eram blonda, era obligatoriu sa fiu anemica, cu eticheta „ma mostenesti pe mine si pe bunica ta, ai probleme cu fierea… asa vei fi toata viata”. Au urmat anii de liceu, crize biliare cand imi era lumea mai draga (dupa majoratul meu am stat o spatamana in spital… sunt nascuta de sarbatori, mancasem doar „bunatati” vreo doua saptamani). Ma obisnuisem deja cu ideea ca dupa o perioada cu oboseala acumulata urmeaza crizele biliare. A venit facultatea. In anul I am luat decizia sa nu mai manac paine… citisem eu undeva ca nu-i buna. Bineinteles ca am mai mancat, dar nu ca inainte. In anul II si III am plecat la studii – camin mare, multe nationalitai… era o nebunie in bucataria noastra comuna. Atunci am zis sa nu mai manac o perioada carne (si nu pentru ca nu mai voiam, dar carnea era foarte scumpa, ciupercile nu – preferam excursiile mancarii). Si tot atunci s-a produs de fapt declicul in ceea ce priveste alimentaia… am recalculat totul. Acolo am inceput sa vad de fapt ca a manca nu inseamna a-ti umple stomacul pana la refuz, a manca inseamna a savura, a explora, a te bucura. Intelesesem ca undeva greseam, ca asocierile alimentare impamantenite de acasa nu sunt neaparat cele mai bune, ba din contra. (Povestile cu bucatarelile din acea bucatarie comuna sunt multe si faine, poate candva am sa vi le impartasesc). Ma intorceam acasa cu un bagaj de cunostinte culinare studentesti (unguresti, rusesti, indiene, poloneze, olandeze, coreene), cu o pofta de gatit nebuna care nici ca s-a mai oprit de-atunci. Ma intorceam cu dorinta de descoperi arome si gusturi, de a-mi satisface papilele, nu stomacul. Au trecut de atunci 8 ani – m-am informat si ma informez in continuare, citesc si ascult, dar mai mult de atat incerc sa imi ascult organismul, el este cel care dicteaza – n-am mai avut crize biliare, nu mai sunt anemica, am racit de 2 ori de atunci (o data pentru ca mi-am pus aerul conditionat din masina direct pe piept) si nici alergii nu mai am. De ani buni am o greutate constata, nu sunt slaba, dar ma simt bine la greutatea aceasta. Dau organismului ce simt eu ca are nevoie, nu fac excese, dar nici nu ma abtin de la nimic. Ce manac si ce nu, stiti si voi, vi le arat aici…
V-am spus toate astea pentru a va indemna sa reflectati la ceea ce reprezinta pentru voi sanatatea voastra, stilul vostru de viata si valorile voastre. Muncesc mult, ma informez, citesc, ma contrazic, apoi imi dau dreptate (sau nu) si constat ca merita. Merita sa investiti in voi si in educatia voastra…
Va imbratisez cu drag!
Praji.
27 comments
hydroxychloroquine cost per pill how does plaquenil work hydroxychloroquine buy online usa
how long does viagra stay in your system viagra manufacturer coupon herbal substitutes for viagra
viagra experiences first time is viagra over the counter does revatio work like viagra
doxycycline medication doxycycline 100mg online – order doxycycline online
https://doxycyline1st.com/# online doxycycline
doxycycline 100mg tablets doxycycline tablets – doxycycline 500mg
https://doxycyline1st.com/# buy doxycycline 100mg
buy doxycycline for dogs doxycycline 100mg price – buy generic doxycycline
https://doxycyline1st.com/# odering doxycycline
clomid online cheap clomid buy online – clomid 100mg
https://clomiphene1st.com/# clomid tablet
https://stromectolis.com/# ivermectin buy nz
https://stromectolis.com/# ivermectin for humans
https://stromectolis.com/# buy liquid ivermectin
https://stromectolis.com/# ivermectin 1
https://stromectolis.com/# ivermectin 80 mg
https://stromectolis.com/# stromectol over the counter
https://stromectolis.com/# buy stromectol online uk
ivermectin 9 mg: stromectol for sale – stromectol price in india
https://stromectolst.com/# ivermectin 90 mg
ivermectin pills canada cheap stromectol ivermectin uk
ivermectin cream canada cost: stromectol for sale – cost of stromectol medication
http://stromectolst.com/# stromectol price in india
stromectol online pharmacy buy ivermectin ivermectin 5
where can i get molnupiravir where can i get molnupiravir cost of molnupiravir
https://myalliancehealthcare.online/ where can i get molnupiravir
cheap paxlovid purchase paxlovid where can i get paxlovid
where can i get paxlovid paxlovid paxlovid
https://myalliancehealthcare.online/ buy molnupiravir online
cost of molnupiravir cost of molnupiravir molnupiravir price
molnupiravir price molnupiravir buy molnupiravir
https://myalliancehealthcare.online/ where to get molnupiravir
where can i get paxlovid cheap paxlovid paxlovid cost
where can i get molnupiravir where to get molnupiravir molnupiravir for sale
https://apollobgshospitalsmysore.online/ where can i get paxlovid
buy paxlovid buy paxlovid online where can i buy paxlovid
canadian drug legal to buy prescription drugs from canada prescription drugs online without doctor
https://without-prescription-online.online/ best online canadian pharmacy
buy prescription drugs online without canadian drug prices sildenafil without a doctor’s prescription
canadian online drugstore best canadian pharmacy online buy prescription drugs
https://without-prescription-online.online/ discount prescription drugs
meds online without doctor prescription pain meds online without doctor prescription buy prescription drugs without doctor
prescription drugs pet meds without vet prescription online canadian drugstore
https://without-prescription-online.com/ legal to buy prescription drugs without prescription
buy prescription drugs online legally legal to buy prescription drugs without prescription buy prescription drugs online without
zithromax for sale online buy zithromax without prescription online zithromax 500mg
https://azithromycin1st.com/ where to get zithromax over the counter
zithromax price canada zithromax prescription where to get zithromax
ivermectin 2mg stromectol1st – stromectol 6 mg tablet
http://stromectolabc.online/ stromectol covid 19
ivermectin 1mg stromectol for humans for sale ivermectin 1 cream 45gm
Am citit articolul tau cu mare interes si sunt de acord cu tine, alimentatia e foarte importanta pentru o viata sanatoasa. Am observat ca si eu de cand am schimbat total modul de a manca, mi-am rezolvat multe probleme de sanatate. si eu folosesc de ceva vreme „green sugar” (aici se numeste Stevia) . Am vazut retete una si una pe blogul tau de cand nu am mai dat pe-aici. 🙂 Pupici
Multumesc Diana!
Da, asa este, alimentatia sta, din pacate, la baza multora dintre problemele noastre de sanatate.:(
Va urez amandurora bine ati revenit in activitate.:)